Jurorzy poza Grand Prix przyznali też nagrody. Drugą dostała Przetwórnia Owoców i Warzyw Prospona z Nowego Sącza za powidło śliwkowe. Trzecią - Gospodarstwo Agroturystyczne Magdaleny Zygmunt z Juraszowej za kozinę z sosem miętowym.
Pokaz gotowania na żywo wygrała Bohema z Nowego Sącza, serwująca placuszki pasterskie zapiekane w sosie kurkowym. Publiczność przyznała laury w kilku kategoriach: Ekologiczne przysmaki - Gospodarstwo ekologiczne Jadwiga Krok z Białej Niżnej za pieczonego kurczaka sądeckiego.
Tradycyjne specjały - Gospodarstwo Pasieczne "Kószka" Piotra Kołacza z Gródka nad Dunajcem za miód spadziowy. Smakołyki z legendą - Prospona Nowy Sącz za powidło śliwkowe. Jak u mamy - "Przyjazna Ziemia Limanowska" za bigos na owocach.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?