Jurorzy poza Grand Prix przyznali też nagrody. Drugą dostała Przetwórnia Owoców i Warzyw Prospona z Nowego Sącza za powidło śliwkowe. Trzecią - Gospodarstwo Agroturystyczne Magdaleny Zygmunt z Juraszowej za kozinę z sosem miętowym.
Pokaz gotowania na żywo wygrała Bohema z Nowego Sącza, serwująca placuszki pasterskie zapiekane w sosie kurkowym. Publiczność przyznała laury w kilku kategoriach: Ekologiczne przysmaki - Gospodarstwo ekologiczne Jadwiga Krok z Białej Niżnej za pieczonego kurczaka sądeckiego.
Tradycyjne specjały - Gospodarstwo Pasieczne "Kószka" Piotra Kołacza z Gródka nad Dunajcem za miód spadziowy. Smakołyki z legendą - Prospona Nowy Sącz za powidło śliwkowe. Jak u mamy - "Przyjazna Ziemia Limanowska" za bigos na owocach.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Polski samolot musiał nagle lądować na Islandii. Nerwowa sytuacja na pokładzie
- Gwiazdy „Pulp Fiction” na 30. rocznicy premiery filmu. Niektórych zabrakło
- Kokosanka pingwinem roku. Ptak z gdańskiego zoo bije rekordy popularności
- Sto dni do rozpoczęcia Igrzysk Olimpijskich w Paryżu. Co mówią mieszkańcy Paryża?