Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj bezę: białka zacznij ubijać mikserem, po 2...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto Pychotka na dużą blachę. Przepis na wyjątkowy rarytas na święta i nie tylko. Fenomenalne ciasto z kremem, bezą i powidłami śliwkowymi

Ciasto pychotka. Krok 2.

Przygotuj bezę: białka zacznij ubijać mikserem, po 2 minutach wsypuj stopniowo cukier. Po 10 minutach ubijania dodaj mąkę ziemniaczaną. Ubijaj jeszcze 1 minutę. Gotowa beza ma być sztywna i lśniąca, bez widocznego cukru.

Zobacz również

Policja z Jastrzębia-Zdroju zatrzymała dwie osoby posiadające narkotyki

Policja z Jastrzębia-Zdroju zatrzymała dwie osoby posiadające narkotyki

Piotr Adamczuk nowym dyrektorem lubelskiego oddziału Telewizji Polskiej

Piotr Adamczuk nowym dyrektorem lubelskiego oddziału Telewizji Polskiej

Polecamy

Oto skład nowej Rady Powiatu Nowosądeckiego

Oto skład nowej Rady Powiatu Nowosądeckiego

Stanisław Kiełbasa po raz szósty wójtem gm. Nawojowa

Stanisław Kiełbasa po raz szósty wójtem gm. Nawojowa

Łososina Dolna ma nowego wójta. To Adam Wolak

Łososina Dolna ma nowego wójta. To Adam Wolak