MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dynia jest świetnym źródłem potasu, jednocześnie dostarcza...
fot. Steve Buissinne / Pixabay

Co jeść jesienią, aby wzmocnić odporność? Wybieraj odżywcze i rozgrzewające dania. Postaw na sezonowe warzywa. Nie zapomnij o kiszonkach!

Dynia

Dynia jest świetnym źródłem potasu, jednocześnie dostarcza pewne ilości magnezu, wapnia oraz żelaza i cynku. Jest też bogata w beta-karoten oraz tokoferol – witaminę E, a także kwas askorbinowy. Dzięki bogactwu substancji aktywnych wykazuje silne działanie przeciwzapalne.

Zobacz również

Poznaliśmy Liderów Poznańskiej Przedsiębiorczości!

Poznaliśmy Liderów Poznańskiej Przedsiębiorczości!

Miodobranie-Miodogranie w Konarach. Zobaczcie relację z wydarzenia

Miodobranie-Miodogranie w Konarach. Zobaczcie relację z wydarzenia

Polecamy

Wyrzucać czy nie? Lekarz mówi o skórce pomarańczy. To niewiarygodne

Wyrzucać czy nie? Lekarz mówi o skórce pomarańczy. To niewiarygodne

Wolszczak w piżamie, a Przetakiewicz w prześwitach. Musisz zobaczyć stylizacje gwiazd

Wolszczak w piżamie, a Przetakiewicz w prześwitach. Musisz zobaczyć stylizacje gwiazd

Nietypowy, ale prosty przepis na kalafiora. Moja rodzina już nie chce innego

HIT DNIA
Nietypowy, ale prosty przepis na kalafiora. Moja rodzina już nie chce innego