MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
10 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W bieżącym roku będziemy poszukiwać naturalnych, a...
fot. pixbay.com

Dieta klimatyczna, rolnictwo regeneratywne czy nostalgia food to nowe trendy w żywieniu 2022. Ma być zero waste

Magiczne grzyby i inne nowe materiały

W bieżącym roku będziemy poszukiwać naturalnych, a jednocześnie „magicznych” materiałów, które będą miały szerokie spektrum zastosowania.

Do tej grupy należeć będą grzyby! To w nich upatruje się szczególnych właściwości pomagających zastąpić mięso, a nawet owoce morza czy skórę w produkcji odzieży. Jeden z japońskich grzybów Koji bogaty jest w aromaty umami i świetnie podbija smak, co może stać się prawdziwym hitem w produkcji roślinnego mięsa. A walka toczy się właśnie o smak, który pomoże dorównać temu kojarzonemu ze zwierzęcym.

Kalifornijska firma stworzyła roślinny bekon, którego smak jest równie dobry, jak oryginalny. Grzyby wpływają również pozytywnie na bioróżnorodność, a ich właściwości będą wykorzystywane do rozkładania plastiku.

Zobacz również

Wda Świecie powraca do 3 ligi. Klub rozpoczyna okres przygotowawczy przed sezonem

Wda Świecie powraca do 3 ligi. Klub rozpoczyna okres przygotowawczy przed sezonem

Koncerty na Wynos! 3 edycja koncertów Operetki Wrocławskiej na wrocławskich osiedlach

Koncerty na Wynos! 3 edycja koncertów Operetki Wrocławskiej na wrocławskich osiedlach

Polecamy

Ważny składnik dla diabetyków. Może pomóc regulować cukrzycę

NOWE FAKTY
Ważny składnik dla diabetyków. Może pomóc regulować cukrzycę

Najlepsza sałatka na zimę. Podaję ją zamiast surówki, znika w mig

Najlepsza sałatka na zimę. Podaję ją zamiast surówki, znika w mig

Najlepsze ciasto z czarną porzeczką. Idealne do popołudniowej kawy lub herbaty

Najlepsze ciasto z czarną porzeczką. Idealne do popołudniowej kawy lub herbaty