Pączki z Coctail Baru od lat uznawane są za najsmakowitsze na tłustoczwartkowych galach towarzyszących Festiwalom Wirtuozerii i Żartu Muzycznego w Nowym Sączu.
W tym roku ta nowosądecka cukiernia świętuje swoje 20-lecie. Prowadzący ją Wincenty Żygadło postanowił poczęstować pączkami własnego wyrobu Czytelników „Gazety Krakowskiej”.
Zapraszamy na ten poczęstunek do naszej redakcji przy ul. Kochanowskiego 14. Będziemy rozdawać pączki dziś od godz. 11.
- Smażenie pączków, które oferujemy sądeczanom w tłusty czwartek, zaczynamy już w noc poprzedzającą ten wyjątkowy dzień - tłumaczy Wincenty Żygadło. - Oczywiście świeżutkie pączki przygotowujemy również w ciągu dnia.
Właściciel Coctail Baru przewiduje, że w tegoroczny tłusty czwartek zaserwuje w swoim lokalu od piętnastu do osiemnastu tysięcy pączków. Chociaż w zwyczajne dni cukiernia oferuje pączki z kilkoma rodzajami nadzienia, to w tłusty czwartek sprzedaje wyłącznie tradycyjne z różą. Wybierać można tylko pomiędzy zdobionymi lukrem lub cukrem pudrem.
- Te kilkanaście tysięcy ciastek to maksimum naszych możliwości wytwórczych - mówi Wincenty Żygadło. - Wiem też, że sądeczanie kupiliby więcej. Od dwóch tygodni przyjmowaliśmy zapisy tych, którzy chcą mieć pewność zakupu i nie mają cierpliwości lub możliwości stania w kolejce.
Według Wincentego Żygadły dobry pączek musi uśmiechać się do osoby, która ma go zjeść, czyli mieć jasny pasek na obwodzie.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?