Na sądeckim festiwalu swoje wyroby prezentuje trzech winiarzy z Włoch, po dwóch z Moraw i Austrii oraz z węgierskiego Egeru i Tokaju. Degustacjom towarzyszą wykłady na temat sposobu serwowania wina i dobierania go do potraw. Jest też kuchnia nawiązująca do południa Europy. Można skosztować m.in. włoskiego spaghetti, węgierskiej zupy rybnej i mięsnych frykasów z Bałkanów. Wstęp kosztuje 15 zł. Bilet upoważnia do uczestnictwa w wykładach i degustacjach. Za dołączone do niego kupony można otrzymać gratisowy posiłek z dowolnej kuchni. W sobotę drugi dzień festiwalu - od godz. 10.
Jak czytać kolory szlaków turystycznych?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?