Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Konkurs kulinarny "Smaki znad Popradu"na V Festiwalu Czarnej Owcy

Joanna Mrozek
Joanna Mrozek
Miasto i Gmina Piwniczna-Zdrój
W ubiegłą niedzielę, 1 września odbył się V Festiwal Czarnej Owcy. W Hotelu Piwniczna SPA&Conference zostały ogłoszone wyniki konkursu kulinarnego pt. „Smaki znad Popradu”. Konkurs został podzielony na trzy kategorie: gotowe dania i desery, produkty i przetwory oraz napoje w tym napoje alkoholowe. Sprawdźcie wyniki, było pysznie.

W trzech kulinarnych kategoriach przyznano trzy pierwsze miejsca

W kategorii gotowe dania i desery
1 miejsce - jagnięcina z rożna, Tadeusz Kluska
2 miejsce - placek pasterski z cebulą i boczkiem - Danuta Kulig Stowarzyszenie Młodów - Głębokie
3 miejsce - moskaliki z pastą z bryndzy - Zofia Cieślikowska

W kategorii produkty i przetwory
1 miejsca - deska serów, Agnieszka Jeżowska
2 miejsce - borowiki marynowane, Halina Gumulak
3 miejsce - korbacze, Renata Gumulakova

W kategorii napoje w tym alkoholowe
1 miejsce - wino Rubus Cerasus 2018 Emila Ortyl
2 miejsce - nalewka "Babcyna Cetyna" Marcelina Kubiak
3 miejsce - nalewka "Bzinka z kumoskom" Małgorzata Polańska-Kubiak
NAGRODA JURY VIP - nalewka "Babcyna Cetyna"

Grand Prix konkursu, czyli specjalną nagrodę zdobyła deska serów, natomiast nagrodę Jury VIP zdobyła nalewka "Babcyna Cetyna".

FLESZ - Polska żywność nie jest eko. A wszystko przez węgiel

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo

Materiał oryginalny: Konkurs kulinarny "Smaki znad Popradu"na V Festiwalu Czarnej Owcy - Gazeta Krakowska

Wróć na nowysacz.naszemiasto.pl Nasze Miasto