Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Hala Gąsienicowa w Tatrach już bez śniegu. Za to szczyty wciąż ośnieżone ZDJĘCIA

Hala Gąsienicowa w Tatrach już bez śniegu. Za to szczyty wciąż ośnieżone ZDJĘCIA

Wypadek na quadzie w Wielkopolsce. Ranne dwie 17-latki. Lądował LPR

Wypadek na quadzie w Wielkopolsce. Ranne dwie 17-latki. Lądował LPR

Polecamy

Nowy skład Rady Miasta Nowego Sącza. Jest kilka zmian

Nowy skład Rady Miasta Nowego Sącza. Jest kilka zmian

Stanisław Kiełbasa po raz szósty wójtem gm. Nawojowa

Stanisław Kiełbasa po raz szósty wójtem gm. Nawojowa

Łososina Dolna ma nowego wójta. To Adam Wolak

Łososina Dolna ma nowego wójta. To Adam Wolak