To była już 15. edycja International Cooking Day w Wyższej Szkole Bizenu – NLU w Nowym Sączu. Studenci z trzynastu krajów przygotowali swoje narodowe potrawy. Można był spróbować hiszpańskiej tortilli, ukraińskich gołąbków, nigeryjskiej potrawki z ryżem i niemal każdym rodzajem mięsa. Nie zabrakło także polskiego chleba i bigosu. - Po raz kolejny organizujemy International Cooking Day, by pokazać różnorodność kultur. Impreza ma również charakter charytatywny – przypomina Krzysztof Zimny. Studenci częstowali swoimi daniami, zachęcając do pomocy dla Madzi Wróbel, chorej na serce podopiecznej Stowarzyszenia Sursum Corda. Na każdym stoliku stały puszki, do których można było wrzucać pieniądze, w zamian za poczęstunek.
Autor: Katarzyna Gajdosz-Krzak
Wideo
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!