Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Sądecczyzna. Przysmaki kuchni regionalnej czyli z jakich potraw słynie nasz region. Próbowaliście je kiedyś?

Tatiana Biela
Tatiana Biela
Sądeczanki  od wieków wiedzą, jak zdrowo i smacznie gotować
Sądeczanki od wieków wiedzą, jak zdrowo i smacznie gotować Tatiana Biela, Damian Radziak
Kuchnia każdego regionu stanowi o jego wyjątkowości i specyfice. Sądecczyzna także może się pochwalić wspaniałymi potrawami regionalnymi, łączącymi w sobie tradycję różnych grup zamieszkujących ten teren od stuleci. Można w nich znaleźć wpływy góralskie, węgierskie i rusinskie, a także żydowskie i niemieckie. Żurek tęgoborski, placek ryterski, kukiełka podegrodzka ... Znacie te smaki? Poniżej prezentujemy najbardziej charakterystyczne potrawy dla Sądecczyzny. Zapraszamy do obejrzenia naszej galerii zdjęć.

FLESZ - Policyjna grupa Speed namierzyła „piratów drogowych”

od 16 lat

Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na nowysacz.naszemiasto.pl Nasze Miasto