#FoodNewsGoodNews! Wystartowały rezerwacje na wiosenną edycję festiwalu RestaurantWeek®!

Materiał informacyjny Restaurant Week
Po pachnącej rekordem edycji #FoodSmellsGood największe wydarzenie kulinarno-towarzyskie połączy wyjątkowe doznania kulinarne z siłą pozytywnych newsów! W tegorocznej odsłonie Festiwalu, aż 400 restauracji z całej Polski zamienia się w foodowe redakcje, tworząc niepowtarzalne doświadczenia kulinarne, gdzie każde danie stanie się sensacją. W festiwalowej cenie spróbujesz autorskiego trzy daniowego menu z cocktailem, które powstało w oparciu o najnowsze trendy. Rezerwacje kulinarnych sensacji już wystartowały na https://RestaurantWeek.pl/.

RestaurantWeek® - Wydanie Specjalne!

Odkryj menu inspirowane najciekawszymi newsami, podane w najlepszych restauracjach i przekonaj się jak pyszne mogą być wiadomości! Każde danie opowiada inną historię sukcesu, innowacji i radości z jedzenia - sprawdź co tym razem przygotowali w ramach festiwalowego menu Chefowie Kuchni! Już za chwilę wystartuje ogólnopolska kampania #FoodNewsGoodNews, która będzie zachęcać Gości do odkrywania kulinarnych sensacji. Towarzyszyć będzie ona wiosennej edycji RestaurantWeek®, jednego z największych Festiwali kulinarno-towarzyskich w Polsce i w Europie.

Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach (#FoodSoundsGood – 137,000 Gości; #FoodSmellsGood – 145,000 Gości) tematem tegorocznego Festiwalu popisowych menu w najlepszych restauracjach są kulinarne newsy, trendy i związane z nimi historie! To będzie najbardziej sensacyjna edycja Restaurant Week, w której Goście będą odkrywać wyselekcjonowane aromatyczne dania, inspirowane najświeższymi wiadomościami ze świata.– zaznacza Marcin Wawrzeń, Dyrektor Festiwalu. Warto śledzić festiwalowe newsy i zarezerwować jak najwięcej doświadczeń na wydarzeniu w ponad 400 wyjątkowych restauracjach w Polsce! Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzie ponownie rekordowa! – dodaje.

[ZOBACZ GDZIE] zarezerwować najlepsze stoliki tej wiosny!

Ed Red
Po kilku latach przerwy Ed Red powraca na kulinarną mapę Krakowa przy ulicy Bocheńskiej 7 w wielkim stylu! Koncept znany z jakościowych dań mięsnych (i obłędnego masła do steków!) wraca w odświeżonej formie, z szacunkiem do swoich wartości i niezmiennie z szefem Przemysławem Skibińskim na czele!

Esterante
Restauracja Esterante przyciąga aromatami i zatrzymuje doskonałymi smakami! Tutaj możesz poznać niebanalne połączenia smakowe, zaproponowane w autorskim menu, stworzonym przez prawdziwego mistrza kuchni. Szef Kuchni Marcin Curyło z okazji Festiwalu przygotował na przystawkę w obydwu wariantach menu foundue le brin z papryką piquillo, chałką, salsą czosnkową i cytryną. Danie główne w pierwszej propozycji to stek z halibuta z kiełkami czarnej soczewicy, białą rzepą, cukinią, dzikim brokułem, grzybami shimeji, sosem kokosowym z curry, trawą cytrynową, batatem i czarną prażynką. Dla miłośników mięsa udko z kaczki confit z glazurą Jack Daniels, fondatem z batata, parmezanem i pędami dzikiego brokuła z espumą chrzanową. Na festiwalowy deser do wyboru : tarta lemon curd z bezą włoską i tatarem truskawkowym lub eklerem krówkowym, palonym masłem, pianką malinową i lawendą. Rezerwuj – nie ma na co czekać!

Orzo
Niekwestionowana najzieleńsza restauracja w mieście i od lat bestseller na RestaurantWeek®. W popisowym menu na wiosnę zaprezentują Mussels Chowder z chrupiącym chipsem z ciasta won-ton, ORZOtto Porcini ze świeżą truflą, Panco Croquette z truflowym mayo, gochujang mayo i kiełkami grochu, oraz Prime Ribburger z frytkami. W obu wersjach menu na deser spróbujesz kremowego sernika nowojorskiego na ciasteczkowym spodzie z gorącym sosem karmelowo-marakujowym - idealne zwieńczenie pysznej uczty!

La Forchetta
Restauracja La Forchetta znajduje się na południowym wyjeździe z Krakowa, z dala od zgiełku miasta, w rozwijającej się biznesowo dzielnicy. Z pasją i zaangażowaniem tworzą miejsce, gdzie każdy z Gości poczuje się swobodnie i znajdzie coś dla siebie. W Festiwalowym menu : gruszka marynowana w kwiatach białego bzu, wędzony w dymie bukowym serek philadelphia, kiełki, biszkopt tymiankowy i orzechy dressing (menu A), peklowany mostek wołowy, domowy majonez pastrami, crunch orzechowy, chutney z czerwonej kapusty z chilli (menu B). Jako danie główne spróbujesz tu halibuta z puree z kalafiorem, pieczonym jabłkiem deglasowanym w cydrze, dzikim brokułem, kapustą włoską w emulsji szpinakowej, sosem z palonego masła z migdałami (menu A), oraz filetu z kaczki sous vide, puree z pasternaku z białą czekoladą, mus z wanilią, cykoria pieczona w miodzie z pastą gochujang, smażone pestki słonecznika (menu B). Na deser w obu wersjach parfait jogurtowe z słonym karmelem makowym, lodami kokosowymi, watą pismaniye i pudrem z malin. To będzie niezapomniana uczta!

Autorskie menu najlepszych Chefów w Polsce w atrakcyjnej cenie!

Zostań trendsetterem Festiwalu już teraz i rezerwuj menu pełne nowości na stronie https://restaurantweek.pl/. Na Gości czeka popisowe menu w wersji mięsnej, wegetariańskiej i wegańskiej składające się z przystawki, dania głównego oraz deseru, które będzie dostępne w specjalnej festiwalowej cenie od 69,99 zł + opłata rezerwacyjna 5,98 zł, prime time +10 zł. W ramach rezerwacji każdy Gość otrzyma w prezencie do wyboru: festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water (dla pełnoletnich), Kinley Elderflower Zero Cukru, oraz w wybranych miastach Martini Vibrante & Kinley Tonic Water (wersja ~0%). Dokonując rezerwacji, do zamówienia można dodać m.in. Coca-Cola Zero Cukru czy Herbatę Festiwalu – Lipton, w wersji regularnej lub sezonowej. Dzięki Lurpak w wybranych restauracjach festiwalowe menu przygotowane jest na maśle Lurpak, a goście otrzymają w ramach poczęstunku w prezencie starter z masłem.

Rezerwuj sensacyjne doświadczenia smakowe już teraz na stronie Festiwalu https://restaurantweek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek® jest przewidziana na 90 minut.

Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl

Start sprzedaży: 8 lutego 2024
Termin Festiwalu: 13 marca – 24 kwietnia 2024

O RestaurantWeek®:
Festiwal RestaurantWeek® od 10 lat łączy najlepsze, autorskie restauracje z prawie 1,5mln Gości w duchu #ZeroWaste. W Festiwalu co edycję bierze udział prawie 400 restauracji z których każda przygotowuje popisowe, 3-daniowe menu + cocktail.

Po rekordowej edycji #FoodSmellsGood nadchodzące, największe kulinarno-kulturalne wydarzenie w Polsce i Europie połączy wyjątkowe doznania kulinarne z siłą pozytywnych newsów w ramach hasła #FoodNewsGoodNews. Wiosenna edycja Festiwalu odbędzie się w dniach 13 marca - 24 kwietnia. Rezerwacje startują już 8 lutego.
Aby dowiedzieć się więcej o organizowanych Festiwalach odwiedź: https://RestaurantWeek.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: #FoodNewsGoodNews! Wystartowały rezerwacje na wiosenną edycję festiwalu RestaurantWeek®! - Małopolskie Nasze Miasto

Wróć na nowysacz.naszemiasto.pl Nasze Miasto