Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
KISZONE RYDZE...
fot. P. Kurnyta- Ciapała, arch. Starostwo Powiatowe Nowy Sącz

Sądecczyzna. Przysmaki kuchni regionalnej czyli z jakich potraw słynie nasz region. Próbowaliście je kiedyś?

KISZONE RYDZE
Sądeckie lasy są bogate w różne gatunki grzybów. I choć borowiki, kurki czy maślaki mają swoich wielbicieli, Sądecczyzna słynie z kiszonych rydzów, które niegdyś były jadane głównie jako przekąska do potraw świątecznych. Grzyby należy kisić do trzech tygodni w temperaturze pokojowej, a następnie przenieść do lodówki

Zobacz również

Eurowizja 2024 w pigułce! Kto wystąpi, gdzie oglądać i jak głosować?

HIT DNIA
Eurowizja 2024 w pigułce! Kto wystąpi, gdzie oglądać i jak głosować?

Inauguracyjna sesja sejmiku województwa pomorskiego. Radni wybrali przewodniczącego

Inauguracyjna sesja sejmiku województwa pomorskiego. Radni wybrali przewodniczącego

Polecamy

Paweł Fyda ponownie pokieruje miastem Grybów

Paweł Fyda ponownie pokieruje miastem Grybów

Wszystko, co chcesz wiedzieć o wyborach. Najważniejsze pytania i odpowiedzi

O TYM SIĘ MÓWI
Wszystko, co chcesz wiedzieć o wyborach. Najważniejsze pytania i odpowiedzi

Zmiana czasu 2024: Przestawienie zegarków na czas letni w nietypowym terminie

Zmiana czasu 2024: Przestawienie zegarków na czas letni w nietypowym terminie